Behandelingscyclus

Elk lichaamshaartje kent een eigen groeicyclus waardoor het onmogelijk is, met traditioneel ontharen,  een 100% haarvrije huid te verkrijgen voor een heel lange periode. Het is wel mogelijk tijdelijk een haarvrije huid te hebben maar hoelang is afhankelijk van de hieronder beschreven factoren.

 

De groeicyclus kent 3 fases:

  • Anagene fase – fase waarin het haar groeit en voor de eerste keer boven het huidoppervlak komt, dit duurt ongeveer twee tot drie weken.
  • Catagene fase – De groeisnelheid van het haar neemt af en bereidt zich voor op het uitvallen.
  • Telogene fase – Dit is de periode waar het haar in rust is, zich niet ontwikkelt en ook niet zichtbaar boven de huid is.

 

De eerste twaalf tot vierentwintig maanden van regelmatige sugaringbehandelingen zijn noodzakelijk om alle ongewenste haren te kunnen behandelen, die tijdens de groeicyclus van één tot twee jaar groeien.

 

In sommige gevallen kun je een tijdelijk versterkte haargroei waarnemen na de eerste paar sugarbehandelingen. Dit wordt veroorzaakt doordat elk haartje een eigen groeicyclus heeft. De groeicycli van twee naast elkaar gelegen haarfollikels zijn niet op elkaar afgestemd. De één kan in anagene fase verkeren, terwijl de ander juist in de telegone fase verkeert. Het lijkt dan alsof de haren sneller terug komen, terwijl dit helemaal niet het geval is.

 

Haargroei kan ook beïnvloed worden door hormonen, zwangerschap, leeftijd, gebruik van medicatie, stress, verandering van klimaat etc. Genoemde factoren kunnen invloed hebben op het duurzame effect van de behandeling. Hierdoor kan de haargroei na enige tijd ook sneller terugkeren.

 

Om het gewenste resultaat, (zoveel mogelijk haarvrije huid), te bereiken wordt er iedere vier tot zes weken behandeld en wordt dit twaalf tot achtien keer herhaald. Het resultaat wordt mede bepaald door de doelstelling van ieder individu, (of de resterende haargroei acceptabel is of niet).

 

Na drie tot vijf behandelingen zal er zichtbaar een vermindering van de haargroei optreden, afhankelijk van je voorgeschiedenis en genetische aanleg. Het resultaat kan om deze redenen bij elke persoon anders zijn.